Somnis

somnisAquesta és la historia de com va començar la nostra comunitat…

En una reunió de la FaPaC va venir a fer una xerrada en Ramón Flecha, catedràdic de sociologia i un dels pioners de les comunitats d’aprenentage. Impulsor dels Grups Interactius com a mètode d’aprenentatge, ens va explicar una nova manera d’aprendre els continguts de les assignatures, però en comptes de fer-ho de la manera habitual, és a dir monòtona i avorrida, van decidir treballar els continguts a aprendre en petits grups, facilitant que els nens i nenes s’ajudessin mútuament i trobessin estratègies per arribar a comprendre el que estaven estudiant.

L’equip directiu i docent de La Canaleta va creure que aquesta manera d’ensenyar era la que volien per als alumnes de l’escola, així que van començar a investigar el mètode. Un cop ho van veure clar, i despres d’un període de gairebé un any de formació i sensibilització, van plantejar la proposta a totes les famílies. El 27 de juny de 2013 van fer la primera assemblea per explicar-nos en què consistia ser UNA COMUNITAT D’APRENENTATGE i així donar-nos l’oportunitat a les famílies de decidir si en volíem ser una. En votació entre tots els assistents, les famílies vam decidir que SÍ que ho volíem.

Una escola diferent en la qual tota la comunitat: famílies, amics, veïns i tot el poble s’impliqués en l’educació dels nostres fill/es.

Al començament vam crear dues comissions: LA COMISSIÓ DELS SOMNIS I LA DEL VOLUNTARIAT.

LA COMISSIÓ DELS SOMNIS es va crear amb la finalitat de recollir els somnis de totes les famílies de l’escola. Primer van somiar els nens i vam fer el logo de l’escola amb tots els somnis. La setmana següent vam proposar-ho a les famílies… amb una capsa plena de somnis!

La comissió del somnis, un cop recollits, van classificar-los per cetegories i en la festa dels somnis vam decidir quina escola desitjàvem entre tots.

Anuncis

2 thoughts on “Somnis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s